Nefertiti als inspiratiebron. Lees het verhaal achter het logo.

“De schone is gekomen” is wat de naam Nefertiti betekent. Samen met haar man Achnaton de farao bracht ze een tijd van vernieuwing en gelijkheid in het Egypte van c.a 1351-1333 v.Chr.

Door de groeiende macht van verschillende goden cultussen (voornamelijk die van Amon-Ra) werd het verschil tussen arm en rijk steeds groter en daarmee ook de autoriteit van de machtshebbers. Om hier een eind aan te maken verliet het stel de hoofdstad Thebe en stichtten een nieuwe stad genaamd Amarna. Het grote pantheon van goden werd overboord gegooid ten gunste van de verering van nog maar een godheid; Aton (de zon). De stad was zo ingericht dat iedereen een even grote leefruimte kreeg en dezelfde rechten en privileges genoot.

Ook de kunst maakte een transformatie in de regeerperiode van Achnaton en Nefertiti. Kunstenaars kregen meer artistieke vrijheid en braken met het eeuwenoude schoonheidsideaal.Waar alle voorgaande en nakomende machtshebbers zich uitbundig mannelijk uitbeelden, brede schouders, baard en statige pose, liet het regerende koppel zich afbeelden met zowel mannelijke als vrouwelijke kenmerken. Alles is een, en alles is goddelijk.

Deze grote drang naar gelijke kansen, artistieke vrijheid en innovatie behelst de ziel van TOP CULTURE. Daarom is Nefertiti het kenmerkende logo van de TOP CULTURE community.

21-05-2020 Youri Hoppenbrouwers voor TOP CULTURE.

5 reacties op “Nefertiti als inspiratiebron. Lees het verhaal achter het logo.”

  1. Way cool! Some extremely valid points! I appreciate you penning this write-up plus the rest of the website is also really good.| Orella Rafi Ignacia

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0